7 & 8
OKTOBER 2026

CUSTOMERRY

Exposantenlijst 2024

CUSTOMERRY

Meer tevreden klanten, minder (marketing)kosten en gelukkigere medewerkers.

Dat wil élke ondernemer wel, toch? Maar hoe doe je dat? Wel door bijvoorbeeld handig in te spelen op de klantnoden, de verwachtingen van de klant goed te managen én je team klantgericht te leren communiceren, om maar iets te zeggen 😊

Bij Customerry denken we hier graag mee over na, helpen we je de juiste keuzes maken en zorgen we voor een piekfijne implementatie van jouw klantgerichte ambities en projecten.

Dat alles in een losse, no-nonsense stijl. Denk: voeten op de grond, in mensentaal, met een stevige dosis gezond verstand maar vooral met een heel groot hart voor mensen.

Kom eens langs op onze stand, draai aan het rad van fortuin en ontdek hoe een betere klantbeleving vooral begint aan de binnenkant van je onderneming en wat de wereld van verandering te maken heeft met meer contente klanten.

 

PS: we geven ook een gratis opleiding weg ter waarde van meer dan 5.000€ 

 

Productgroep
DIENSTVERLENING
Shape Created with Sketch.
Website & Catalogus
Productgroep
DIENSTVERLENING
Foto's
Nieuws van de exposanten
19/09/2024

Bij elk bedrijf staat de klant centraal, toch? Maar is dat wel echt zo, of blijkt dat in de praktijk uitvoeren toch moeilijker dan gedacht. Customerry heeft vanuit meer dan 15 jaar ervaring een unieke methode ontwikkeld om de klantgerichtheid van je organisatie op een snelle en eenvoudige manier in kaart te brengen, specifiek voor KMO's.

19/09/2024

BehaviourMaps & Customerry bundelen sinds begin 2024 strategisch hun krachten om organisaties te helpen bij het optimaliseren van zowel interne communicatie als klantgerichtheid. Resultaat? Meer tevreden klanten, meer productiviteit en minder "waarom begrijpt die collega nooit wat ik vraag" momenten op de werkvloer. Win-win-win dus!

19/09/2024

Goed communiceren. We verwachten van iedere werknemer dat ze het kunnen. Alleen, wie leert het ons eigenlijk? En wat leer je dan precies? Juist ja... Wij delen 7 tips waarmee klantgericht communiceren nét dat tikkeltje eenvoudiger wordt.

Jobplatform
19/09/2024

Ben jij een enthousiaste trainer/coach die graag met teams werkt om hun communicatie en samenwerking te verbeteren? Heb je interesse in gedragsanalyse en wil je deel uitmaken van een innovatieve community? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als freelance trainer/coach zal je bedrijven en organisaties ondersteunen bij het optimaliseren van hun interne communicatie en het versterken van de teamdynamiek met behulp van de MapsTell methodologie. Heb je daarenboven ook nog een passie voor klantbeleving? Dan zou jij wel eens onze witte raaf kunnen zijn!






Contactaanvraag

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden. Meer info over cookies.Â